Humussubstantie is een verzamelnaam van humuszuur, fulvinezuur en humine. In de praktijk worden de definities nog wel eens door elkaar gehaald en krijg je bijvoorbeeld producten aangeboden die geen zuivere humus- of fulvinezuur zijn. Als Humic Solution doen wij al meer dan 40 jaar onderzoek naar humus, dus onze onderzoeker Kirsten Szklany legt je graag uit hoe jij de juiste producten herkent:

1. Humuszuur

“Humuszuur is opgeloste humus met een hoog moleculair gewicht. Humuszuur is bruin/zwart en heeft een herkenbare smaak. Humuszuur werkt op de darmen en heeft veel elementen aan zich gebonden.”

2. Fulvinezuur

“Fulvinezuur is opgelost in water in vrije vorm aanwezig. Hierdoor is het dus ongebonden en klein moleculair. Qua kleur is het altijd helder en goudgeel, een gelijkmatige substantie die je nooit hoeft te schudden. Fulvinezuur bevordert de opname van voedingsstoffen en zorgt voor het verwijderen van afvalstoffen. Let op: zuivere fulvinezuur is altijd geur- en smaakloos.” Lees hier meer over het bijzondere fermentatieproces van fulvinezuur.

3. Humine

“Dit deel van humussubstanties is onoplosbaar in water. Uit de literatuur is nog niets bekend over de werking.”

Verwerking van humus-en fulvinezuur

Humus is een natuurproduct. Hoe ouder de humuslaag, hoe beter de kwaliteit. Ook de geografische ligging speelt een rol. Een juiste verwerking is belangrijk om alle positieve eigenschappen te behouden. “Wij kiezen daarom voor een compleet natuurlijke fermentatie, in plaats van persen of een synthetisch proces”, legt Kirsten uit. Ontdek hier waarom.

Effecten van humus-en fulvinezuur

De effecten van humus- en fulvinezuur zijn indrukwekkend, zowel bij mensen, dieren en planten. Hier op het kennisplatform ontdek je meer over de bijzondere resultaten bij het gebruik van humus- en fulvinezuur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie