Voor elke fase in jouw tuin hebben wij het juiste product. Bij elk (plant)product tref je een icoontje aan wat weergeeft wanneer je het product het beste kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat je in elke fase het juiste product kiest!

Icoon bodem
Icoon groei
Icoon bloei
Humus- en fulvinezuur als onkruid bestrijding

Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is niet duurzaam en gezond, daarom is het van belang dit sterk te verminderen. Humus- en fulvinezuur kunnen worden gezien als onschadelijke bestrijdingsmiddelen.

Duurzaam onderhoud: het kan!

Samen met een golfclub kijken wij hoe de organische stoffen humus- en fulvinezuur kunnen bijdragen aan vermindering van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, zodat er meer duurzaam onderhoud kan worden toegepast.
Met deze zogeheten biostimulanten hopen wij een grote stap te zetten in het verbeteren van de bodem voor een gezondere, stressvrije (gras)plant. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat humus- en fulvinezuur producten vooral nuttig zijn bij planten onder stress, zoals grasplanten.

Wat zijn biostimulanten?

Dit zijn natuurlijke substanties die geen kunstmest of pesticide zijn, die de gezondheid en de groei van de plant stimuleren. Zij kunnen de stofwisseling verhogen en verbeteren en de beschikbaarheid van voedingsstoffen vergroten. Daarbij versnellen ze de ontkieming en celontwikkeling en wordt de opnamecapaciteit van plantencellen en de bodem verhoogd. Ful-Power – met fulvinezuur als belangrijkste bestanddeel – is daar een voorbeeld van.

Meld je hier aan voor onze moestuin nieuwsbrief!
Humus- en fulvinezuur producten voor planten