Veelgestelde vragen

Op onze website vind je veel informatie over humus- en fulvinezuur.
Wij hebben geprobeerd deze informatie zo duidelijk mogelijk te brengen, maar toch kan het zijn dat je nog vragen hebt.

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over humus- en fulvinezuur.

Hoe kan ik mijn fles fulvinezuur het best bewaren?

Of het nu om een fles Pure&Fulvic, Ful-Power of PrimeFulvic gaat, een fles fulvinezuur kun je het beste op een koele, droge, donkere plaats bewaren. Onze fulvinezuur producten zijn natuurlijke producten. Er kan algvorming ontstaan wanneer het op een te lichte of warme plek wordt bewaard. Dit is niet schadelijk en de kwaliteit van het product gaat er niet door achteruit. Sterker nog, het is een indicatie van de hoge biologische activiteit van het product.

Hoe smaakt fulvinezuur?

De smaak is een goede manier om de puurheid van fulvinezuur te bepalen.
Fulvinezuur hoort namelijk smaakloos te zijn volgens de wetenschap.

Waarom is Pure&Fulvic anders dan andere fulvinezuur producten?

Pure&Fulvic (fulvinezuur) wordt langzaam via een fermentatieproces geproduceerd en niet door onnatuurlijke procedures zoals verhitting of het gebruik van sterke chemicaliën. Het is zuiver en niet verontreinigd met chemicaliën of mineralen. Hierdoor is Pure&Fulvic het enige natuurlijke product op de markt met alleen fulvinezuur. Een zuivere fulvinezuur (Pure&Fulvic) is geur- en smaakloos en heeft een goudgele kleur.

Hoeveel fulvinezuur kan ik per dag innemen?

Wij adviseren je om goed naar je eigen lichaam te luisteren en aan de hand hiervan te beslissen welke dosering het beste bij je past. Dit kan het voorgeschreven advies zijn op de fles, maar wanneer je merkt dat je hier sterk op reageert kun je het gebruiksadvies aanpassen en daarna langzaamaan weer opbouwen, maar het kan ook zijn dat u aan 10 ml. genoeg heeft.

Smaakt fulvinezuur ook zuur?

Nee, fulvinezuur hoort niet zuur te zijn/smaken. Onze fulvinezuur is vrij en ongebonden, dus smaakloos.

Waarom krijg ik geen fulvinezuur binnen via groenten en fruit die ik eet?

Wij krijgen (mondjesmaat) fulvinezuur binnen via groenten. In een perfecte wereld zouden we allemaal fruit en groente consumeren die rijk zijn aan voedingsstoffen/nutriënten. Het zou niet nodig moeten zijn om ons dieet aan te vullen met fulvinezuur. Door het gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen maar ook door ouderdom van landbouwbouwgronden, wordt de humus langzamerhand onttrokken uit de bodem. Hierdoor krijgen wij minder fulvinezuur binnen op natuurlijke wijze.

Hoe wordt fulvinezuur geproduceerd?

Het productieproces verschilt sterk per leverancier. Hierdoor verschilt ook de kwaliteit van de producten per aanbieder. Hieronder wordt het productieproces van fulvinezuur beschreven, zoals BioAg, de leverancier van Humic Solution het produceert.

  1. Ruw materiaal komt aan bij de faciliteit, in grote gesloten zakken.
  2. De zakken worden geleegd in fermentatievaten (dezelfde als gebruikt in de wijnindustrie).
  3. Regenwater, enzymen en microben worden toegevoegd.
    – De enzymen zorgen voor de scheiding van fulvinezuur aan de humus, een proces dat fermentatie wordt genoemd.
    – De microben voorkomen dat bacteriën als e-coli houvast in de vaten krijgen.
  4. Het fermentatieproces duurt een aantal maanden.
  5. Tests worden uitgevoerd tijdens het proces om te controleren of het product de juiste zuurgraad, dichtheid, kleur en consistentie heeft bereikt.
  6. Nadat het fermentatieproces is voltooid worden alle vaten geleegd in een grote tank
  7. De tank wordt vervolgens gebruikt om 275 liter vaten te vullen door een gepatenteerd filtersysteem dat elk risico van besmetting voorkomt en eventuele microben verwijdert.
  8. Elke lading krijgt een lotnummer, zodat alle producten gecontroleerd kunnen worden.
  9. Wanneer de grote tank leeg is begint het proces opnieuw.

Waarom wordt fulvinezuur, fulvinezuur genoemd?

Voor het antwoord moeten we helemaal terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw. In het begin van deze jaren gebruikten Amerikaanse onderzoekers chemicaliën en zuren om fulvine te onttrekken uit oude humus afzettingen. Het proces resulteerde in een vieze nasmaak, brak het meeste van de fulvine af en maakte het product zeer zuur. Dit is de reden waarom fulvine vaak fulvinezuur wordt genoemd. Gelukkig doen we dit tegenwoordig heel anders.

Wat is het verschil tussen fulvinezuur en humus(zuur)?

Humus(zuur) is de binder en fulvinezuur de transporteur.

Hoe ontstaat humus(zuur)?

Humus(zuur) is de bovenste laag van de bodem en is erg vruchtbaar. Het lijkt op compost, maar is verder verteerd dan compost. Humus(zuur) bestaat uit verteerde plantenmaterialen. Naarmate plantaardig materiaal degradeert tot compost, ontstaan humussubstanties. In deze substanties zitten drie stoffen die onttrokken worden:

  • Humus(zuur);
  • Fulvinezuur;
  • Humin.

Het duurt minimaal 6-12 maanden om een humus(zuur) achtige substantie als compost te maken, maar in de natuur duurt de vorming van een humus(zuur)laag veel langer. Een humus(zuur)laag kan wel 40 miljoen jaar oud zijn. Een vuistregel over de kwaliteit is: hoe ouder hoe beter en zit een paar meter onder de grond.

Lees hier meer over humussubstanties

Hoe worden humussubstanties ook wel genoemd?

Op deze site worden de termen humus, humuszuur, fulvinezuur en humin gebruikt om alle humussubstanties aan te duiden. Andere benamingen zijn:

  • Humaten
  • Leonardite
  • Humalite
  • Shilajit
  • Geconcentreerde humus
  • Humic acid
  • Fulvic acid

Wat is het verschil tussen de fulvinezuur producten voor mensen, dieren en planten?

Het fermentatie- en filterproces bij het fulvinezuur product voor mensen (Pure&Fulvic) duurt langer waardoor de fulvinezuur milder is. Het percentage fulvinezuur (6%) is in zowel de producten voor mensen, dieren als planten gelijk.

Nog geen antwoord op jouw vraag?

Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!