Al jarenlang dalen de aantallen van bijen en andere bestuivers wereldwijd. Hoe komt dit nu eigenlijk? De bijenfauna in Nederland verandert bijvoorbeeld door overbemesting of intensief landgebruik. Maar ook door het gebruik van bestrijdingsmiddelen en de verstedelijking zorgen voor de achteruitgang van bijen.
Er ontstaat daardoor gebrek aan voedsel en nestgelegenheid.
Een andere reden dat bijen onder druk staan, is dat ze te maken hebben met parasieten en virussen. Dit kan soms leiden dat hele bijenvolken sterven.

Bijen zorgen voor ons voedsel. Bestuiving is namelijk nodig voor zo’n 80% van de voedselgewassen! Daardoor zullen de meeste vruchten zich pas ontwikkelen.
Het heeft dus direct effect op de voedselzekerheid en ons welzijn.

Wat kun je zelf doen? Ga aan de slag in je eigen tuin om het aantrekkelijk te maken voor bijen en andere insecten! We helpen je een handje door de volgende actie.

Actie: help de bijen!

Onze insecten hebben het zwaar, daarom geven wij bij iedere bestelling een zakje bloemenzaad voor de bijen en een flesje opgeloste humus voor de bodem. Want een gezonde bodem draagt bij aan gezonde planten en gewassen en daarmee ook aan de gezondheid van mens en dier.

Help je mee?!

We weten allemaal dat tegels regenwater niet vast houden.

Met deze actie kun je 1 vierkante meter tegels er uithalen (of een pot gebruiken of een border in de tuin), en het zakje bloemenzaad eroverheen strooien. In het zakje met zaad zit ook onze Ful-Humix (humus) die zodra als deze in contact komt met water langzaam oplost. Hierdoor wordt de bodem weer vruchtbaar. Het mooie van humus is dat het 7 keer meer water vasthoudt, dat weer goed is tijdens droge tijden.

Het flesje help de bijen kun je voor de helft toevoegen aan je gieter en na het zaaien over de zaadjes heen gieten. Dit zorgt voor een extra boost en je kunt dit na 3 weken herhalen.

Tegel eruit, zaadje erin
bloeiende tuin

Een groene tuin

Ga ook voor een groene tuin en zaai je bloemen waar de bijen blij mee zijn!
Want wist je dat een groenere tuin nog veel meer voordelen heeft?

Insecten en vogels vinden een bloeiende en groene tuin aantrekkelijk en vinden veel gemakkelijker een plekje.
Tijdens hittegolven is je groene tuin bovendien veel koeler. Dit wordt steeds belangrijker gezien de klimaatverandering.
Door verdamping en schaduw zorgen planten en struiken dat de hitte wat vermindert wordt.
Een tuin vol tegels is veel heter tijdens een hittegolf!
Door tegels eruit te halen loopt regenwater ook gemakkelijk weg in de bodem.

Een mooie tuin met bloeiende planten en kleurige en geurige bloemen zorgen gewoon voor een goed gevoel! Zo kun jij deze zomer hiervan genieten, met vrolijk gezoem in jouw tuin én helpen we samen de bijen. Help je mee?

Gezonde groet van het Humic Solution Team

Alles is met elkaar verbonden….mens, dier en plant.
De gezondheid van de één draagt bij aan de gezondheid van de ander. En daar dragen wij met onze humus- en fulvinezuur producten graag ons steentje aan bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie