Rof For Impact blog foto

5000 km roeien over de Atlantische Oceaan voor the Mentelity Foundation, dat is wat
Debby Bijl, Bettina de Wild en Iris Noordzij in december gaan doen! Humic Solution steunt en sponsort deze roeidames en jij kunt daarbij helpen.

Uitdaging

De dames doen mee met de Talisker Whiskey Atlantic challenge. In december 2021 gaan ze 5000km roeien van La Gomera naar Antiqua. Dat houdt in dat ze 2 uur op, 2 uur af roeien en dat 24 uur per dag. Ze gaan op een emmer naar de wc, maken drinkwater van zeewater en moeten 4800 Kcal per dag eten. Tegelijkertijd dealen ze met de elementen; water, wind, hoge golven en zeeziekte. Het doel is dat ze binnen 48 dagen aankomen op Antiqua, want dan hebben ze het wereldrecord Vrouwen 3 op hun naam staan!

The Mentelity foundation

The Mentelity foundation is opgericht door Bibian Mentel. “Jullie gaan mij niet vertellen wat ik niet kan” is een bekende uitspraak van haar en mooie motivatie voor de stichting en de dames van Row For Impact. The Mentelity foundation stimuleert en inspireert kinderen en jongvolwassenen die leven met een fysieke en mentale uitdaging. Zo geven ze mensen die mentale en/of lichamelijke beperkingen ondervinden de mogelijkheid om een leuker, relaxter en zinvoller leven te ervaren. Zodat er mooie herinneringen kunnen worden gecreëerd, een mooier leven kan worden geleefd. Denken in mogelijkheden ondanks de beperking! Mensen motiveren om (weer) in beweging te komen. Ofwel: MOTIVATION TO MOVE! En dat is de uitdaging die ze aangaan.

RowForImpact-team

Het team

Debby Bijl, Bettina de Wild & Iris Noordzij

Humic Solution als partner van Row For Impact

Humic Solution steunt de dames heel graag. Tijdens een gesprek met Debby, Bettina & Iris gaven ze aan vooral veel last te hebben van hun darmen omdat ze zoveel gebogen zitten en weinig lopen, maar ook dat ze veel blaren hebben. Onze Pure&Humic en Pure&Fulvic gel zijn hierin een goede ondersteuning, dus daar voorzien we de dames in. Verderop geven ze hun mening en ervaring tot nu toe over de Pure&Fulvic gel. Daarnaast sponsoren wij de dames ook. Van elke verkochte fles Pure&Humic doneren wij 1 euro aan Row For Impact! Wil je weten wat jij kunt doen? https://www.rowforimpact.nl/sponsors.

Pure&Humic Row For Impact
Pure&Fulvic gel

Pure&Fulvic gel

Zoals eerder gezegd leveren we aan deze atleten Pure&Humic en Pure&Fulvic gel. De dames willen graag het volgende zeggen over de Pure&Fulvic gel: “Onze handen zien er nog steeds uit om door een ringetje te halen. Verbazingwekkend, want met ons trainingsschema van 3 keer per week 4 uur roeien in een C4 en daarnaast ook nog fanatiek sloeproeien en wedstrijden meedoen ontwikkelen we wel de nodige blaren op onze handen, voeten en billen.

Elke dag smeren we de blaren in met Pure&Fulvic gel van Humic Solution en tot nu toe zijn wij zeer tevreden over het resultaat. Zeer snel herstel. We zijn dan ook heel benieuwd hoe onze handen er straks op de oceaan uit gaan zien met deze gel.”

Leuk om te weten over de Talisker Whisky Atlantic challenge

  • dat de oceaan 8,5 km diep is en er golven kunnen staan van 6 meter…

  • elk team ongeveer 1,5 miljoen roeislagen maakt gedurende race. En dan ook nog denkend aan alle slagen tijdens de voorbereiding en trainingen…

  • de deelnemers van de races met elkaar al meer dan €11 miljoen hebben opgehaald voor goede doelen…

  • de teams worden gesupport door 2 duty officers aan land 24/7…

  • elke roeier 10 liter water gebruikt wat ze zelf maken...

  • de TWAC heeft een zeer groot bereik heeft op social media..

  • er 2 safety zeilboten in het veld meevaren…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie