Blog katerstaart

Katerstaart komt niet alleen voor bij katers maar ook bij poezen en gecastreerde katers, vaak wel in wat mindere mate. Maar desondanks moet je het niet op zijn beloop laten. Wij geven je graag uitleg over een katerstaart en bieden een natuurlijke oplossing met ‘voor en na’ foto’s!

Wat is een katerstaart?

Een katerstaart, ook wel stud tail genoemd, is een vette plek aan de aanzet van de staart van je kater of poes. Bij de aanzet van de staart zitten veel talgklieren, die onder invloed van hormonen een vettige stof produceren waardoor deze talgklieren over-productief zijn. De klieren blijven talg produceren waardoor er een ophoping gaat ontstaan van vet en ook viezigheid.


Hoe herken je een katerstaart

Katerstaart begint bij de aanzet van de staart en is te herkennen aan een vettige plek waar de haren vaak wat dunner zijn geworden. De vacht voelt wat vettig aan en er kunnen irritaties ontstaan zoals roodheid en korstjes. Heel soms zie je ook zwarte puntjes/korstjes.

De oplossing

De PrimeFulvic spray helpt bij een katerstaart.
Wat heb je nodig voor de behandeling van een katerstaart:

  • PrimeFulvic spray
  • Maïzena
  • Kammetje

Maak de geïrriteerde plek nat met de PrimeFulvic spray en dep het daarna goed in met een wattenschijfje, laat de spray goed intrekken totdat de huid droog is. Je kunt zien, wanneer de huid droog is, dat de talg goed is opgelost. Nu kun je met een klein kammetje (bijvoorbeeld een vlooienkammetje) de talg er voorzichtig uitkammen. Vervolgens kun je de maïzena erop strooien en dan na 24 uur dat er voorzichtig uitkammen. Meestal is de katerstaart dan al sterk verminderd, zo niet? Dan kun je dit weer herhalen net zo lang tot de katerstaart is verholpen.

Is het na een paar dagen helemaal weg? Dan raden wij je aan dit bij je kater, preventief, één keer per week te herhalen wanneer er veel krolse poezen zijn. Ook kun je het preventief gebruiken wanneer je vermoedt dat de talgkliertjes gaan irriteren.

Katerstaart verschil PrimeFulvic spray

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie