goed konijnenvoer

Een goed konijnenvoer is essentieel voor de gezondheid van uw konijn.
Er bestaat veel verschil in, maar goed konijnenvoer omvat en heel plan en gebalanceerde voeding. Belangrijk is dus om te weten; waar bestaat het voedingsadvies van een konijn uit uit?

Goed konijnenvoer bestaat uit

Waar bestaat het voedingsadvies van een konijn uit uit?
80% hooi en gras
15% groente en kruiden
5% Pellets
En af en toe wat snoepjes en fruit.

Konijnen hebben een grote blinde darm waarin ze veel voedsel kunnen opslaan. Door de grote blinde darm zijn konijnen in staat veel ruwvoer te verwerken. Ruwvoer kennen wij vooral als hooi en gras. Balans is dus erg belangrijk want wanneer een konijn te veel biks of snoepjes eet, dan zal het minder ruwvoer eten met als gevolg dat het last van darmen krijgt. Ruwvoer bevat veel vezels en deze zijn erg belangrijk voor een goede darmwerking. Wanneer een konijn problemen ervaart is het toevoegen van humuszuur belangrijk. (red. dierenkliniek wilhelminapark).

Humuszuur bij koninen

Blindedarmkeutels worden gelijk opgegeten. Wanneer uw konijn teveel  konijnenvoer (biks, korrels) of snoepjes binnenkrijgt, krijgt het teveel energie binnen dat het zijn eigen poep niet meer zal opeten! Als het konijn niet zijn blindedarmkeutels opeet zal het essentiële voedingstoffen gaan missen en kan het op den duur darmproblemen ontwikkelen. Daarbij kennen konijnen vaker darmproblemen door verschillende redenen. Door PrimeHumic (humuszuur) toe te voegen bevordert de algehele vitaliteit van je konijn.

Een goede darmwerking is voor een konijn van levensbelang, darmproblemen zijn een belangrijke oorzaak van pijn, ziekte en zelf overlijden.

Raadpleeg altijd eerst uw dierenarts omdat darmproblemen soms ook een symptoom zijn van een andere onderliggend probleem zoals bijvoorbeeld het gebit.

Waarom humus- en fulvinezuur als aanvullende diervoeding?

Konijnen eten, mits ze goed konijnenvoer krijgen, zijn eigen keutels op.
Helaas halen konijnen niet alle voedingstoffen direct uit hun voedsel, onverteerbare delen worden uitgepoept. Door fulvinezuur toe te voegen aan het drinkwater neemt uw konijn direct veel meer voedingstoffen op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie