Moestuinklusjes in juli

 

 • null
  Vanaf juli wordt de (2e generatie) preimot weer actief. De mot legt eitjes in de bladeren en de rupsen die daar uitkomen lusten graag de prei. Eerst de blaadjes om vervolgens hun weg te vervolgen naar de schacht. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door de planten te beschermen en insectengaas erover heen te spannen.
 • null
  Verder is juli voornamelijk bewateren en onkruid wieden, in onze nieuwsbrief geven wij  hier veel tips voor.
 • null
  Geef phytophtora (bijna) geen kans bij de aardapels en tomaten door om de 2 weken hiertegen te spuiten met o.a. Ful-Power (Fulvinezuur). Wanneer je toch aangetast blad vindt, dan is het noodzaak deze direct te verwijderen en het gereedschap en jouw handen goed schoon te maken. Zo voorkom je directe verspreiding.
 • null
  Indien jouw buxus niet is aangetast door de buxusmot, doet je er goed aan deze te snoeien. Knip de buxus minimaal 2 keer in de zomer en laat hem dan met rust. Zo voorkom je dat de jonge takjes schade oplopen. In de volle zon snoeien is niet gewenst, dan verbranden de blaadjes en verkleuren ze.

Wat kun je in juli in de moestuin planten, (voor-)zaaien & oogsten?

Planten

Andijvie

Winterkool

Clematis

Bessenstruik

Zaaien/Poten

Chinese Kool

Tuinkers

Radijs

Rucola

Pluksla

Vingerhoedskruid

Paksoi

Spinazie

Prei

Heiligboon

Muurbloem

Voor-zaaien

Bindsla

Basilicum

Koolrabi

Oogsten

Komkommer

Zomerfruit (frambozen,
blauwe bessen, bramen, aalbessen)

Peterselie

Stambonen

Augurken

Stokbonen

Doperwten

Courgette

Spinazie

Bloemkool

Snijbiet

Aardappelen

Juli moestuintip

 • Over het algemeen is de regen schaars in juli, je doet er dan ook verstandig aan schalen onder de plantenpotten te zetten. Zo dienen de schalen als mini waterreservoir en maak je optimaal gebruik van de vallende druppels.

#HSMoestuin

Een kijkje achter de schermen in onze eigen moestuin.