Links een plant zonder Ful-Power, rechts een plant met Ful-Power. Duidelijk te zien dat de rechter plant een uitgebreider wortelstelsel heeft!

“Onze pootaardappelopbrengst is heel hoog en de homogeniteit van onze aardappels is goed”, aldus een tevreden teler die Ful-Power in de aardappelteelt gebruikt. Ook in de eerste resultaten van onze praktijkproeven zien we deze positieve ervaringen terug: pootaardappelen behandeld met Ful-Power laten een snellere opkomst en uitgebreider wortelnetwerk zien.

Hoe het werkt

Ful-Power is een natuurlijk product op basis van fulvinezuur. Fulvinezuur neemt voedingsstoffen in de plant op en geeft deze af in de cel. In de cel neemt fulvinezuur ongewenste zware metalen op en voert deze af. Door haar werking vergroot fulvinezuur de opname van voedingsstoffen. Dit heeft een positief effect op de weerstand en vitaliteit van de grond en gewassen.

Snelle opkomst en uitgebreider wortelnetwerk

Op de foto’s is het verschil in opkomst tijdens een van onze praktijkproeven duidelijk zichtbaar. Bij de aardappelen op de linker foto onderaan dit bericht is Ful-Power bij het poten toegevoegd. De opkomst is een stuk sneller dan de aardappelen zonder Ful-Power op de rechter foto. Het verschil in ontwikkeling is duidelijk zichtbaar, terwijl de pootdatum, gewasbescherming en omstandigheden exact gelijk zijn. De planten die met Ful-Power zijn behandeld, hebben een uitgebreider wortelnetwerk. Deze snelle start werkt het hele groeiseizoen door. Volgend jaar gaan we dit verder onderzoeken.

controleveld

Controleveld

veld met fulpower

Veld met Ful-Power

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie