Paddenstoelen zijn niet alleen lekker, maar ze dragen ook bij aan je gezondheid. Ze bevatten veel nuttige voedingsstoffen zoals veel vezels, vitamine B2, foliumzuur en kalium. Diverse paddenstoelen worden al eeuwenlang gebruikt in de alternatieve geneeskunde, omdat ze medicinale eigenschappen bezitten.

Er is een enorme verscheidenheid aan de gezondheidsbevorderende werking van paddenstoelen.

Wij hebben hieronder een aantal toegelicht.

Reishi is een van de bekendste paddenstoelen vanwege veel gezondheidseigenschappen. Het heeft een groot effect op de cellen van het immuunsysteem. Tevens is het een cardiotonicum, dat de hartfunctie ondersteunt en het zou zorg dragen als bloeddrukverlager. Het helpt bovendien om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en het is ook bijvoorbeeld een natuurlijke rustgever.

Cordyceps is breed inzetbaar, omdat ze versterkend en opwekkend werken op lichaam en geest. Het stimuleert de bloedsomloop en de doorbloeding van allerlei organen. Cordyceps wordt ook ingezet bij verschillende klachten en ziekten van de luchtwegen. Bovendien helpt het mensen die extra energie kunnen gebruiken of die hun sportprestaties willen verbeteren.

Agaricus Blazei is ook wel bekend als de Amandelpaddenstoel vanwege de amandelsmaak. De agaricus blazei heeft een hoog gehalte aan bèta glucanen, wat bewezen voordelen geeft voor de ondersteuning van het immuunsysteem en de afweer.

Veel paddenstoelen hebben dus een positief effect op het immuunsysteem, ze werken ontstekingsremmend en zorgen voor een verhoging van de weerstand.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie