Je darmen en de bodem - wat hebben ze gemeen

Wij kunnen ons voorstellen dat de titel vragen bij je oproept. Toch maken wij voor de werking van humuszuur vaak deze vergelijking. Het heeft allemaal te maken met opname en opruimen. Wij vertellen er graag over!

Onderzoek van dr. F.X. Mayr


Wellicht doet de naam een belletje bij je rinkelen. Meneer Mayr is vooral bekend om zijn MAYR-kuur. We kunnen wel stellen dat deze man zijn tijd ver vooruit was. Hij noemde de spijsverteringsorganen ook wel het wortelstelsel van de mens. Hij veronderstelde dat als het spijsverteringsstelsel constant verkeerd functioneert, dan gaat op den duur het hele lichaam hieronder lijden.
Bij planten werkt dit net zo, wanneer de bodem niet of te weinig voedingsstoffen door kunnen geven aan de planten kan de plant niet (optimaal) groeien.

Voedselopname


Waarom de vergelijking? Ons spijsverteringsstelsel verwerkt de opgenomen voeding, haalt er zijn voedingsstoffen uit en voorziet het hele lichaam hiervan. Het spijsverteringsstelsel zorgt ook voor onze uitscheiding van stoffen.  Daarom is het voor de totale gezondheid van je lichaam van belang. Planten doen dit hetzelfde, maar dan in samenspraak met de bodem.
De plantenwortels nemen via de bodem voedingstoffen op en geven ook de gifstoffen, toxines, zware metalen etc. erin af. De bodem ruimt deze stoffen dan weer op, mits deze gezond is! Een goede bodemgezondheid is van essentieel belang voor de plant, net als een goede darmflora voor jou is. Volgens onderzoekers geven verandering in jouw voedsel inname, in minder dan een dag veranderingen in de compositie van onze darmbacteriën. Het loont dus echt!

Voedselopname bodem

Schimmels en bacteriën


We weten inmiddels dat de micro-organismen die rond plantenwortels leven heel belangrijk zijn voor de gezondheid van planten. Je kunt dat vergelijken met het belang van het micro-organismen in onze eigen darmen. Menselijke darmen zitten vol gunstige bacteriën die cruciaal zijn voor onze gezondheid. De precieze impact van dit zogenaamde microbioom op onze gezondheid hangt af van welke soorten bacteriën dit zijn, hun activiteit en hun aantallen. Bij planten werkt het net zo, maar dan dus via hun wortels. (uva)

Ful-Humix

Klachten

Wanneer dit, zowel bij mensen in hun darmen als bij planten in de bodem, verstoord raakt gaat dit allerlei problemen geven. Humuszuur is een mooie oplossing om deze problemen aan te pakken.

Het moleculaire gewicht en omvang van deze humuszuur zijn zo klein dat ze van cel naar cel kunnen reizen. Humuszuur bindt en fulvinezuur transporteert.

Bij planten is het belangrijk dat de bodem gezond is. Humuszuur op de bodem (Ful-Humix) werkt als een krachtig activeringsmiddel dat de efficiëntie, cellulaire activiteit en opname van voedingstoffen verhoogt. Daarbij stimuleert Ful-Humix de nuttige micro-organismen en zet het bruikbare organische materialen en meststoffen om in bruikbare vormen voor een snellere opname en is een volwaardig product dat toevoeging van andere producten overbodig maakt. Humuszuur en fulvinezuur hebben een positieve invloed op de kwaliteit en groei van gras, bloemen en planten door te zorgen voor een optimale bodemkwaliteit.

Je ziet….de titel is zo gek nog niet gekozen 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie